Супа от червен боб
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
14252
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 г червен боб
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
2 червени чушки
2 домата
1/4 връзка магданоз
4 ч. л. заквасена сметана
сол и бял пипер на вкус
Бобът се накисва за 3–4 часа в студена вода и се вари под капак. Лукът, морковът и чушките се режат на кубчета и се запържват в зехтина за 4–5 минути, след което се задушават в 100 мл вода. Добавят се към сварения боб, овкусява се със сол и пипер.
Доматите се настъргват на едро ренде и се добавят към боба. Всичко ври още 20 минути и се поръсва с наситнения магданоз. При поднасяне всяка порция се овкусява с 1 ч. л. сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари