Супа с печена тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Супа с печена тиква
Супа с печена тиква
admin
Добавена от: admin
13588
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 1 с.л. зехтин
1 тиква цигулка, разполовена и почистена от семето
4 резена бекон, нарязани
1 глава лук, нарязана на ситно
2 стръка целина, на малки парченца
1 дафинов лист
1 ч.л. сушен градински чай или 1 с.л. нарязан пресен
сол и черен пипер
2 чаши нарязани на кубчета картофи
1/4 чаша бренди
3 чаши пилешки бульон
1/2 чаша сухо мляко

Натъркайте тиквата със зехтина и поръсете със сол и черен пипер. Изпечете върху тавичка с разреза нагоре, за около 1,5 часа на 190 градуса. Извадете и оставете да изстине на стайна температура, след което изгребете с лъжица вътрешността.
В тенджера запържете бекона, докато стане хрупкав. Извадете го и поставете върху хартиени салфетки. В тенджерата трябва да остане около 1 с.л. от мазнината. Ако е повече, извадете излишната мазнина, или добавете - ако е по-малко. Сложете вътре лука, целината, градинския чай, дафиновия лист, солта и черния пипер и сварете всичко за около 5 минути. След това добавете картофите, разбъркайте добре, покрийте тенджерата с капак и оставете да се задушават за 3-4 минути.
Махнете капака и добавете брендито. Оставете го да изври за около минути, след което добавете бульона и доварете супата, докато картофите омекнат добре.
Прибавете изгребаната вътрешност на тиквата и оставете да къкри 4-5 минутки, след което прибавете сухото мляко. Махнете супата от огъня и оставете покрита с капака за минутки. Изхвърлете дафиновия лист, пресипете в купички и поднесете с щипка хрупкав пържен бекон върху всяка порция! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft