Супа с праз и тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Супа с праз и тиквички
Супа с праз и тиквички
admin
Добавена от: admin
25496
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 стръка праз, добре измит и нарязан
1 голяма глава лук, нарязана
1 1/2 с.л. зехтин
1 1/2 с.л. масло
3-4 средни тиквички, нарязани (кубчета около 1 см.)
1 с.л. сол
1 скилидка чесън, счукана
1 с.л. сушена мащерка
черен пипер
3 с.л. брашно
3 чаши зеленчуков или пилешки бульон
1 чаша прясно мляко
запечени орехи

Задушете праза и лука в зехтина и маслото, докато лукът стане прозрачен - около 10 минути. Прибавете тиквичките и чесъна и задушете до омекване на тиквичките. Добавете мащерката и черния пипер. Задушавайте за около 2 минути, след което извадете половината зеленчуци и оставете настрана. Поръсете брашното в тенджерата със супата, така че да покрие зеленчуците. Разбъркайте вътре и бульона. Загрейте, като често разбърквате, за да се сгъсти. Махнете от огъня, леко охладете и пюрирайте сместа. Върнете на котлона, добавете заделените зеленчуци и оставете ястието да покъкри. Разбъркайте вътте млякото, като загрявате леко, за да не заври супата. Поднесете украсена със запечените орехи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft