Каймата (300 г) се оформя на топчета, които се овалват в брашно. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се задушава с сгорещения зехтин. Налива се гореща вода (2 л.). Прибавят се нарязаните на ситно картоф (1 бр), морков (1 бр), зелена чушка (1 бр). Супата се посолява. Щом заври, се слагат топчетата от каймата и ястието ври, докато те станат готови. Тогава се слага и измитият ориз (50 г). Супата ври, докато той стане готов. Яйцето (1 бр) се разбива с киселото мляко. В тази застройка се налива постепенно от бульона, като непрекъснато се бърка, за да не се пресече яйцето. Застройката се налива в супата при непрекъснато бъркане и тенджерата се снема от котлона. Супата се подправя с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. Поднася се гореща.
Супа топчета
22 Декември 2011
17572
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари