Супа топчета с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Супа топчета с гъби
Супа топчета с гъби
admin
Добавена от: admin
13093
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г свинска кайма
25 г солен шамфъстък
2 скилидки чесън
2 стръка кориандър
1 яйце
4 с л олио
1,5 л гореща вода

400 г гъби печурки
2 картофа
1 морков
1 глава кромид лук
сол
смлян черен пипер
зелен лук
заквасена сметана

• Шамфъстъкът се накълцва на дребно.
• Чесънът и кориандърът се нарязват на ситно.
• В купа се смесват каймата, шамфъстъкът, кориандърът, чесънът и яйцето.
• Посолява се на вкус.
• Омесва се каймата и се оставя за 10 минути в хладилник.
• В това време гъбите се измиват и се нарязват на филийки.
• Лукът, морковът и картофите се почистват и се измиват.
• Лукът се нарязва на полумесеци, а картофите и морковът на пръчици.
• От каймата се оформят 18 топчета.
• В голяма тенджера се сгорещяват 2 с л олио.
• Пускат се топчетата кайма и се запържват за 5 минути до златист цвят.
• Изваждат се с решечеста лъжица и се оставят в чиния настрани.
• В същата тенджера се сипват останалите 2 с л олио.
• Прибавят се лукът и морковите, запържват се 6 минути, като често се разбъркват.
• Добавят се гъбите и се готвят още 5 минути.
• Сипва се 1,5 л гореща вода.
• Прибавят се нарязаните картофи и супата се довежда до кипване.
• Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
• Огънят се намалява и супата се оставя да се вари 10-15 минути.
• Прибавят се изпържените топчета.
• Супата се готви още 5 минути и се поръсва със ситно нарязан зелен лук.
• Гъбената супа топчета се поднася заедно със заквасена сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft