Супа топчета с крем от карфиол
14 Септември 2012
17355
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
250 г смляно месо (кайма)
1/2 главичка карфиол
1 кафена чашка прясно мляко
1 лъжица брашно
1 лъжица разтопено краве масло
1 яйце
1 жълтък
3-4 лъжици кисело мляко
черен пипер
магданоз
1 лъжица бульон от кости (концентрат)
сол
Сложете в бульона прясното мляко и карфиола, накъсан на розички. Когато поомекне, направете го на пюре с вилица или с миксер. В маслото запържете брашното, разредете с бульона и заедно с пасирания карфиол сложете на огъня. Щом заври, пуснете малки топчета, приготвени от смляното месо, сол, черен пипер и яйцето. Варете 20-30 мин. Застройте супата с киселото мляко и жълтъка и поръсете с магданоз и черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари