Въпреки, че медицината постоянно се развива хората все повече се обръщат към природата. Антибиотиците и останалите лекарства не винаги помагат, защото бактериите и вирусите от ден на ден стават по-силни и по-устойчиви.
Пилешката супа с чесън, лук и мащерка може да преодолее голяма група от вируси на грип, настинка, дори и новия зимен висус, който предизвиква повръщане, диария, повишена температура, главоболие и болки в стомаха. Това, което е страхотно при чесъна е, че за него няма граници, новитете вируси ги бори успешно с всички техни разновидности. Това се дължи на алицин, който доказано намалява холестерола и кръвното налягане и предпазва запушването на кръвоносните съдове.
Едно изследване на университета във Вашингтон показва, че чесънът е до 100 пъти по-ефективен от 2 от най- популярните антибиотици в борбата срещу възпаленията, предизвикани от бактерии. Когато размачкате чесън се освобождава алицин, който заедно с други съставки убива вредните организми, като вируси и бактерии, които причиняват настинки, грип, възпаления на ушите и др. Най-доброто от всичко е, че консумацията на чесъна не нанася вреда на организма, а напротив той представлява истински благодат за здравето.
Представяме ви рецептата за пилешката супа с чесън
Необходими съставки:
50 скилидки чесън (около 5 глави), почистени и белени
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
2 големи глави лук, нарязани
1 супена лъжица мащерка
1.5 литра. пилешка бистра супа (като основа)
пресен магданоз като подправка
1 чаша пълномаслено кисело мляко
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Почистените скилидките чесън и ги полейте със зехтин и опаковайте в алуминиево фолио. Пече се във фурната за 90 минути, а след това го извадете и го оставете да изстине. За това време загрейте 2 супени лъжици масло и сложете в тенджерата на средна температура. Сложете лука за 10-ина минути.Изстиналите печените охладени скилидки ги добавете в лука. Смесете, добавете мащерка, пилешката супа и нарязан магданоз. Когато супа бъде готова, поставете в блендер и хубаво я пасирайте, за да получите кремообразна текстура. След това я върнете в тенджерата, добавете киселото мляко и оставете да стигне до степен на повторно кипване. Отстранете я от огъня и добавете сол и черен пипер по желание.