Супата, която е 100 пъти по-ефективна от антибиотик

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Супата, която е 100 пъти по-ефективна от антибиотик
656092
Снимков материал: pixabay.com
Супата, която е 100 пъти по-ефективна от антибиотик

Въпреки, че медицината постоянно се развива хората все повече се обръщат към природата. Антибиотиците и останалите лекарства не винаги помагат, защото бактериите и вирусите от ден на ден стават по-силни и по-устойчиви.

Пилешката супа с чесън, лук и мащерка може да преодолее голяма група от вируси на грип, настинка, дори и новия зимен висус, който предизвиква повръщане, диария, повишена температура, главоболие и болки в стомаха. Това, което е страхотно при чесъна е, че за него няма граници, новитете вируси ги бори успешно с всички техни разновидности. Това се дължи на алицин, който доказано намалява холестерола и кръвното налягане и предпазва запушването на кръвоносните съдове.

 Едно изследване на университета във Вашингтон показва, че чесънът е до 100 пъти по-ефективен от 2 от най- популярните антибиотици в борбата срещу възпаленията, предизвикани от бактерии. Когато размачкате чесън се освобождава алицин, който заедно с други съставки убива вредните организми, като вируси и бактерии, които причиняват настинки, грип, възпаления на ушите и др. Най-доброто от всичко е, че консумацията на чесъна не нанася вреда на организма, а напротив той представлява истински благодат за здравето.

Представяме ви рецептата за пилешката супа с чесън

Необходими съставки:

50 скилидки чесън (около 5 глави), почистени и белени
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
2 големи глави лук, нарязани
1 супена лъжица  мащерка
1.5 литра. пилешка бистра супа (като основа)
пресен магданоз като подправка
1 чаша пълномаслено кисело мляко

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Почистените скилидките чесън и ги полейте със зехтин и опаковайте в алуминиево фолио. Пече се във фурната за 90 минути, а след това го извадете и го оставете да изстине. За това време загрейте 2 супени лъжици масло и сложете в тенджерата на средна температура. Сложете лука за 10-ина минути.Изстиналите печените охладени скилидки ги добавете в лука. Смесете, добавете мащерка, пилешката супа и нарязан магданоз. Когато супа бъде готова, поставете в блендер и хубаво я пасирайте, за да получите кремообразна текстура. След това я върнете в тенджерата, добавете киселото мляко и оставете да стигне до степен на повторно кипване. Отстранете я от огъня и добавете сол и черен пипер по желание.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft