500 гр. кори за баница
300 гр. сирене
1 чаша (250 мл) кисело мляко
200 мл олио
1 чаша (250 мл) царевично брашно
1 бакпулвер
3 яйца
1 малка чаша олио (за поръсване на корите)
Взема се една кора и се напръсква с олио, над нея се подрежда втората кора, която се маже с плънката. Отгоре се реди още една кора, която също се маже с плънка, а след това се навиват заедно, без да се натиска, за да не изтече плънката. Така се прави с всички кори и се получават 4-5 рула, в зависимост от дебелината на корите.
Рулата се нареждат в намазана с олио тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса. Преди да се сложат във фурната се поръсват с олио и се нарязват с остър нож на парчета по желание
Плънка:
Яйцата са разбиват с олиото, киселото мляко, брашното и бакпулвера, а накрая се добавя и сиренето. На вкус, в зависимост от солеността на сиренето, се добавя и сол.