Това е от рецептите, които всеки трябва да знае, защото се приготвя много лесно, бързо, не се цапат много съдове и за кратко време получавате много вкусно ястие - баница със сирене . Приготвя се в тиган на котлон, така че дори не е нужно да включвате фурната. Ето какво ви трябва, за да си приготвите Супер бърза баница от 2 кори за 10 минути:
Супер бърза баница от 2 кори
Продукти:
3 яйца
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка червен сладък пипер на прах
100 г сирене чедър, кашкавал, сирене или смес
2 готови кори за баница или повече, ако са тънки, като тези за баклава
И така, основните 3 съставки са яйца, сирене/кашкавал и кори за баница
Приготвяне:
В по-дълбока купа счупете три големи яйца, посолете с една чаена лъжичка сол и овкусете с една чаена лъжичка червен пипер на прах. Разбийте добре с бъркалка или вилица, докато съставките се хомогенизират.
Добавете настърганото сирене или малко кашкавал по избор към разбитите яйца. Бъркайте с лъжица или шпатула, докато сиренето се разпредели равномерно и се поеме от яйцата.
След това вземете на ръка две-три готови пресни кори за баница, в зависимост от това колко големи и тънки са. Накъсайте ги на ръка в яйчената смес на по-малки парчета или произволно.
Разбърквайте от време на време, за да прецените колко кори ви трябват. Те трябва да се накиснат в яйцата и да се получи гъста, компактна смес. Ако печете баницата във фурната, трябва да я включите, за да се загрее до 180-200 градуса, а печенето в тиган обаче е много по-бързо.
Намажете тигана с малко олио по дъното и стените, след което изсипете вътре цялата тестена смес. Подредете и оформете равномерно. Печете на средно слаб огън, под капак, за 5 минути.
Повдигнете баницата с шпатула, за да проверите дали е изпечена отдолу. Ако е с приятен златисто-кафяв цвят е време да я обърнете с помощта на голяма чиния. След това я изпечете от другата страна, под капака, за още 5 минути. Ви
Готово!