съставки:
- 2 кг нарязано бяло зеле;
- 350 грама лук, нарязан на пръстени и полумесеци
- 1,5 кг настърган морков;
- 150-200 г обелен чесън;
- 125 грама захар;
- 2 супени лъжици сол;
- 250 мл оцет 9%
- 250 мл растително масло (предпочитам рафинирано слънчогледово)
- 2 чаени лъжички смлян черен пипер ;.
- 1.5 чаена лъжичка червен пипер;
- 4 супени лъжици кориандър.
- по желание, можете да добавите и подправки на вкус, като кардамон, куркума, джинджифил, дафинов лист.
Приготвяне:
Нарязвате зелето, всички зеленчуци и поставяте всичко в голям контейнер.
Слагате чесъна в зеленчуците, поръсвате със сол, захар, изсипвате масло и оцет, добавяте подправки.
Нежно миксирайте с ръцете си!
Пълните салатата в чисти буркани с капачки и се оставя за един ден при стайна температура.
На следващия ден добавяте още малко салата към всеки буркан, защото ще се е слегнало зелето.
След това ги поставяме на студено място.