Супер бързи банички за начинаещи - по най-лесната рецепта стават най-вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Супер бързи банички за начинаещи - по най-лесната рецепта стават най-вкусни!
Супер бързи банички за начинаещи - по най-лесната рецепта стават най-вкусни!
25173
Супер бързи банички за начинаещи - по най-лесната рецепта стават най-вкусни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако досега не сте опитвали да направите банички с домашно тесто , то тази рецепта е точно за вас! Всичко е от лесно по-лесно и много бързо. Тестото се замесва от вода, мляко и брашно, като дори не е нужно да се меси много, само колкото да стане стегнато.

Освен това процедурата е много проста и интересна, а крайният резултат ще ви удиви. Ето какво ви трябва за тези супер бързи Банички за начинаещи :

банички за начинаещи

Супер бързи банички за начинаещи

Продукти: 

  • 250 мл вода
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 800 г брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

За плънката:

  • 3 глави лук
  • 400 г кайма
  • сол и подправки на вкус

И още: 

  • 150 г масло за намазване на тестото
  • 1 жълтък + 1 супена лъжица мляко за намазване на баничките

Пече се 35-40 минути на 180 градуса

Приготвяне: 

Смесете водата и млякото в дълбока купа, добавете на няколко пъти солта, бакпулвера и брашното. Замесете средно меко и еластично тесто. Омесете добре за 5-8 минути, след което го разделете на 4 части и оформете топки.

топки от тесто

Покрийте го, за да не изсъхне и го оставете да почине за 10 минути. През това време пригответе плънката: в дълбока купа смесете наситнения лук и месото, подправете и разбъркайте добре на ръка. Разделете плънката на 4 части.

плънка за банички

След това вземете топка тесто и върху леко набрашнена работна повърхност я разточете възможно най-тънко на голяма продълговата кора. Отгоре се намазва с една четвърт от разтопеното масло и се разпределя една четвърт от плънката.

тесто с месна плънка

Завийте кората, след което внимателно оформете охлюв. Повторете процедурата с останалото тесто, а оформените "охлювчета" увийте в торбичка и ги оставете да починат 20 минути, за предпочитане на студено или в хладилник.

охлюв баничка

След като изтече времето, извадете първото оформено "охлювче" върху леко набрашнена работна повърхност и го разтеглете с ръка или точилка, за да намалите малко дебелината и да получите по-тънка баничка.

разточване баничка

Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене (печете ги по две). Намажете баничките с разбит жълтък и ги изпечете за 35-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 

банички с жълтък

супер бързи банички

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft