Супер лесен Сладкиш от едно време с 4 яйца - за този вкус сте си мечтали винаги:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Супер лесен Сладкиш от едно време с 4 яйца - за този вкус сте си мечтали винаги:
Супер лесен Сладкиш от едно време с 4 яйца - за този вкус сте си мечтали винаги:
136949
Супер лесен Сладкиш от едно време с 4 яйца - за този вкус сте си мечтали винаги:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладкишите, които са приготвяли нашите баби и майки, са едни от най-вкусните. Приготвят се от продукти, които винаги имаме в кухнята, така че не е нужно да ходите по магазините. Предлагаме ви да опитате една рецепта от старите тефтери - супер лесен старинен сладкиш с 4 яйца .

Приготвя се много бързо, лесно и просто, така че всеки може да го приготви, дори и начинаещи. Много е сочен, защото се залива с портокалов сок и се поръсва със счукани орехи. Мек е като памук, вкусен и ароматен. Ето какво ви трябва:

Супер лесен старинен сладкиш с 4 яйца

Продукти: 

4 яйца

200 г захар

200 мл прясно мляко

200 мл олио

2 чаши по 200 мл брашно

1 пакетче бакпулвер (10 г)

1 пакетче ванилова захар (10 г)

настъргана кора от 1 портокал или лимон

сока от един портокал

2 супени лъжици какао на прах

1 шепа смлени орехи и смлени орехи за поръсване отгоре

старовремски сладкиш

Приготвяне: 

Яйцата се разбиват на пяна с миксер и постепенно се добавя захарта. Разбийте 8-10 минути, докато захарта се разтвори напълно, а яйцата се сгъстят на светла кремообразна смес. При непрекъснато разбиване с миксера постепенно на тънка струйка добавете олиото.

След това добавете ваниловата захар и млякото, след което разбийте още малко, докато сместа стане гладка. Накрая добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, след което разбийте на най-ниската скорост до гладкост или с лъжица/шпатула.

Добавете ситно настъргана кора от портокал или лимон към тестото. Разбъркайте и отделете малка част (една трета) от сместа и към нея добавете две лъжици какао. Разбъркайте до гладкост и получите кафяво тесто.

Към останалите добавете шепа ситно смлени орехи. Намаслете тава за печене с диаметър 30 см, след което изсипете сместа за основата, разклатете и заравнете. Изсипете отгоре кафявата какаова смес и по желание направете шарки с дървена клечка за зъби.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса за около половин час (проверете с клечка за зъби, ако излезе суха, значи е изпечен). Когато е готов, сладкишът се залива равномерно със сок от един портокал и се поръсва със смлени орехи. Нарежете на кубчета и сервирайте. 

шарен сладкиш

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft