Кой не обича хрупкави пържени тиквички ? Всички знаем, че за да стане хрупкава коричката, тиквичките първо трябва да се овалят в брашно. Само че след втората порция в тигана остават частици препържено брашно , които полепват по тиквичките под формата на тъмен нагар.
Хрупкави тиквички на тиган
Продукти:
2-3 тиквички
200-300 мл вода (студена)
200 гр.брашно
олио - за пържене
сол - на вкус
Приготвяне:
Обелете тиквичките (ако са млади, може и с кората), нарежете на кръгчета или филийки, като гледате да не са прекалено дебели. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете всяко парче тиквичка първо във вода, после в брашно и после - отново във вода. Ето така брашното няма да прегори и тиквичките ще останат златисти и хрупкави.
Изпържените тиквички отцедете върху домакинска хартия и посолете на вкус.
Поднесете с млечен сос и копър.