1. В купа се поставят маята, хладката вода, солта, захарта и 1 чаша брашно, всичко се смесва с дървена лъжица и се оставя да шупне около 15 минути на топло.
2. Когато маята шупне, се добавят 6 чаши брашно, олиото и 1 яйце, разбърква се добре с лъжицата и пак се оставя да втаса.
3. След това сместа се прехвърля в тава за печене с диаметър 30 или 32 см (в зависимост с каква чаша мерите), добре се разстила в тавата (трябва да е предварително намазнена) и пак се оставя да втаса.
Фурната се пуска да се загрее до 200 градуса.
4. Когато втаса, питката се маже с яйце и по желание се поръсва с настъргано сирене, Ръси се със сусам и се поставя да пече около 35-40 минути.
Покрива се с кърпа, охлажда се и се нарязва на ромбове или квадрати.
Забележка:
Може да измервате и с друга чаша, но е важно да мерите всички продукти с нея.