Напоследък кондензираното мляко преживява нов разцвет в кулинарията. Факт е, че с него става фантастично вкусен крем за торти, сладкиши и палачинки, а дори да си го похапнете просто така, с лъжица, пак е изключително вкусно.
Домашно кондензирано мляко
Продукти:
200 г прясно мляко
200 г масло
200 г захар (може и пудра захар)
Приготвяне:
Разбъркайте всички съставки в тенджера. По-добре да е достатъчно висока - в процеса на приготвяне сместа ще произведе обилна пяна. Поставете на бавен огън, оставете да заври. След това увеличете температурата и оставете да ври точно десет минути.
Получената смес ще е доста течна, но нека този факт не ви притеснява - това е нормално. Когато изстине, ще се сгъсти. Охладената маса трябва да се излее в буркан и да се сложи в хладилника. Няколко часа по-късно кондензираното мляко се сгъстява.
Препоръчваме ви да го опитате! Вкус, мирис и цвят - точно като този от консервите, а се прави лесно и бързо!