Тестото е с мая, но не втасва 2-3 пъти. Дори не трябва да втасва на топло, а се поставя в хладилника за 4 часа или най-добре една нощ (което е много удобно за сутрешно печене), и след това се пече. Така тестото втасва на студено - в хладилника. Дори да не втаса добре (и това се случва, защото не винаги маята е прясна), тестото се надига при печене във фурната. Много е еластично и удобно за работа, не се лепи по ръцете. Освен това е много вкусно.
Смесете маята със солта и захарта, добавете чаша топло мляко и оставете сместа в покой за 10-15 минути. В брашното добавете размекнатия маргарин, изсипете сместа с маята и омесете бързо. Когато тестото е готово, сложете го в голяма тенджера и пъхнете в хладилника за поне 4 часа. От така приготвеното тесто може да приготвите всякакви изделия - торти и сладкиши, сладки и сладка пица. Ако плънката е сладка, към тестото се добавят 2 супени лъжици захар. Сладкишите и кифличките се пекат за 5 минути на силен огън, след това още 15 на умерен. A ето и как се правят вкусни кифлички с канела:
Извадете тестото от хладилника, премесете го и разточете тънко върху набрашнен плот. Намажете кората с меко масло, поръсете я със захар и канела. Навийте на руло и го нарежете на парчета. Във всяко направете два разреза (без да прерязвате) и ги разтворете. Поръсете отгоре със захар и канела, и намажете с разбит жълтък, така че да имат кифличките лъскава коричка. Изпечете по посочения горе начин и поднесете кифличките топли с мляко или чай.