Пухкаво тесто, нежна коричка и разтопен кашкавал - само като си го представиш, и вече знаеш, че ще е вкусно! Точно такава е тази питка-кашкавалка , с която просто няма как човек да сбърка. Поднесете я и на семейството за закуска, и на скъпи гости за почерпка - всички ще са от доволни - предоволни! Ето и как се приготвя кашкавалена питка - мечта:
Питка кашкавалка
Продукти:
3 яйца
1,200 кг брашно
3-4 с.л.олио
200 мл хладка вода
1 ч.л.захар
1 с.л.сол
1 пакетче суха мая (11 гр.)
200-300 гр.каш/авал
1/2 пакетче масло (75 гр.)
Приготвяне:
Захванете маята в топлата вода заедно със захарта и малко брашно.
Всяка топка разделете на 3 части и разточете на кора, колкото една чиния. Разточете една кора, намажете с разтопено масло и оръсете с настърган кашкавал. Отгоре сложете следващата кора, намажете с масло и поръсете с кашкавал. Най-отгоре поставете третата кора. Навийте ги на руло и нарежете на равни парчета, които подредете в тава. Намажете наредените парчета с жълтък и ако има - от маслото. Изпечете питката в предварително загрята умерена фурна до зачервяване.
Да ви е сладко!
Питката става невероятна. Може да се яде топла и изстинала.