Супер пухкави кифлички от прочутото Японско тесто - не сте яли нещо толкова меко!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Супер пухкави кифлички от прочутото Японско тесто - не сте яли нещо толкова меко!
Супер пухкави кифлички от прочутото Японско тесто - не сте яли нещо толкова меко!
83208
Супер пухкави кифлички от прочутото Японско тесто - не сте яли нещо толкова меко!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако все още не сте чували за японското тесто Хокайдо, време е да го опитате! От него се правят най-пухкавите и вкусни тестени изделия. А днес имаме за вас специална рецепта за пухкави и вкусни японски кифлички Хокайдо .

Тези меки, ароматни и деликатни пухчета могат да се приготвят лесно и просто във всяка кухня.

Японски кифлички Хокайдо

Продукти:

За тестото:

Пшенично брашно - 400 гр.

Суха мая - 10 гр.

Захар - 2 супени лъжици

Прясно мляко - 100 мл

Яйце - 1 бр.

Масло - 20 гр.

Сол - 1 ч.л.

За запарката:

Прясно мляко - 60 мл

Пшенично брашно - 20 гр.

За намазване:

Яйчен жълтък - 1 бр.

Питейна вода - 1 супена лъжица

Приготвяне:

Първо пригответе запарката.

Изсипете млякото в касерола и добавете брашното.

Сварете сместа на среден огън, като бъркате непрекъснато.

За 1-1,5 минути сместа става гъста, пастообразна маса.

запарка тесто

Дръпнете от котлона и прехвърлете запарката в купа да се охлади.

Междувременно изсипете млякото в друг съд.

Добавете сухата мая и захарта, разбъркайте с бъркалка и оставете за 15-20 минути.

След това пресейте брашното в дълбока купа, чукнете яйцето и изсипете захванатата мая.

След това добавете охладената запарка и омесете тестото.

Първо се меси с шпатула, след което се слага върху маса, поръсена с брашно и се доомесва с ръце.

Веднага щом тестото спре да лепне по ръцете ви, добавете мекото масло към тестото.

Продължете да месите тестото, добавяйки брашно, ако е необходимо.

Тестото трябва да е меко, да не лепне.

Прехвърлете тестото в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за един час.

Оформете наденица от тестото и я разделете на равни части (при нас са 8 части).

Разточете парче тесто на овал и застъпете страните.

След това леко намачкайте с ръце и завийте на стегнато руло.

Прикрепете ръба на рулото, като прищипете плътно краищата на тестото.

Така оформете всички кифлички.

След това прехвърлете заготовките в тава за печене, покрита с хартия за печене.

Покрийте със стреч фолио и оставете за 15-20 минути.

След това намажете с яйчен жълтък, разреден с вода.

Загрейте фурната до 190°C и печете кифличките за 20 минути.

Извадете ги от фурната, покрийте с кърпа и оставете леко да изстинат.

японски кифлички

Японските кифлички Хокайдо са готови, може да ги сервирате топлички.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft