Днес сме ви подготвили страхотна рецепта за Пиле Кордон бльо XXL , която веднага привлече вниманието ни.
Предварително уточняваме, че наистина ще стигне за цяла дружина, но ако не искате толкова голямо количество, няма нищо по-лесно от това да използвате половин порции от съставките.
Както и да е, вкусът е отличен и вече с нетърпение очакваме да го опитаме отново!
За да си приготвите тази фантастична рецепта за панирано пиле с шунка и кашкавал , ще ви трябват следните съставки:
Пиле Кордон бльо XXL
Продукти:
4 кг пилешки гърди
500 г шунка
8 яйца
500 г твърдо сирене/кашкавал
500 г обикновено брашно
300 г галета
Сол
Черен пипер
Слънчогледово олио
Приготвяне:
Измийте добре пилешките гърди, нарежете ги на тънки филийки, начукайте ги на тънко.
Вземете кашкавала и шунката и ги нарежете на тънки филийки. Поставете първото парче пилешки гърди, посолете и поръсете с черен пипер на вкус и върху него наредете резен от шунката и след това от кашкавала. Покрийте с друго парче пиле и повторете същия процес, докато свършат съставките, като редите продуктите на кула. Разбира се, трябва да завършите с пиле, за да държи всичко заедно.
След това завържете всичко с конец и се уверете, че се крепи добре. Завийте заготовката в хранително фолио и оставете да почине в хладилник за около час. Сега пригответе панировката - брашно в една чиния, разбити яйца в друга (може да им добавите малко мляко) и галета в трета.
Оваляйте приготвеното и охладено месо последователно и старателно в трите. Вземете голям тиган или тенджера (така че да събере месото) и напълнете почти до ръба с олио.
Загрейте олиото и в него запържете месото до златисто от всички страни, като през това време можете да загреете фурната на 140 градуса.
След като изпържите месото, го сложете във фурната за около час, за да се изпече добре отвътре.
Да ви е сладко!