Супер рецепта за супер тутманик - ухае вълшебно на масълце, още по-хубав е на другия ден (ако остане).

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Супер рецепта за супер тутманик - ухае вълшебно на масълце, още по-хубав е на другия ден (ако остане).
Супер рецепта за супер тутманик - ухае вълшебно на масълце, още по-хубав е на другия ден (ако...
41088
Супер рецепта за супер тутманик - ухае вълшебно на масълце, още по-хубав е на другия ден (ако остане).
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно няма човек, който да устои на изкушението на прясно изпечен тутманик - пухкав, ароматен, пълен със сирене... Тази рецепта определено влиза в графа "любими" - супер тутманик , който е още по-вкусен на следващия ден след приготвянето му.

Разбира се, ако остане дотогава. Получава се доста голям и пищен , така че спокойно може да вземете половината продукти и да приготвите в по-малка тавичка. 

Тутманик със сирене

Супер тутманик със сирене

Продукти

Приготвяне

За по-лесно може да замесите тестото с машина за хляб, но можете и на ръка. Не всяка машина има капацитет да замеси такова количество тесто. И така: в контейнера на хлебопекарната изсипете топлото мляко, добавете маята, оставете за 5-10 минути.

Добавете пресятото брашно, яйцето, размекнатото масло, солта, захарта, поставете контейнера в пекарната. Включете  режима на месене на тесто. Когато тестото се омеси, преместете го в купа, покрийте я с фолио и я сложете на топло място, докато тестото нарастне 2-3 пъти. През това време настържете сиренето на едро ренде. Когато тестото втаса хубаво, го преместете на масата, добре намазана с масло. Разделете тестото на 10-12 равни части.

За печене на тутманика сме използвали квадратна форма с размери 28 х 28 см, можете също да използвате кръгла. Намажете формата с масло. Вземете едно парче тесто, разточете го много тънко до размера на формата и го преместете в нея. Разтопете маслото.

Намажете листа тесто с разтопено масло с помощта на четка. Сега разточете второто парче тесто (със същия размер), поставете го върху първото и отново намажете с разтопено масло. Отгоре поръсете със сирене (поръсвайте със сирене всеки втори слой тесто, с изключение на най-горния). Така подредете слоевете тесто до последния.

тутманик със сирене

Най-горната кора не мажете с масло! Внимателно нарежете тутманика с остър нож до дъното. Покрийте формата с фолио и я сложете на топло място, докато тутманикът нарастне двойно. Леко намажете горната част с разбит жълтък. Печете на 180 градуса за около 35-40 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft