Супер рецепти с орехи за здраве
За ползите от ядките всеки чувал, но кога сте чували за ползите от зелената обвивка, или кората? Но тези привидно безполезни части от ореха отдавна се използват от човечеството за приготвяне на лекарствени отвари и сиропи. Хвърлянето на черупката в кошчето - отнема потенциални ползи!
И днес ще ви научим как да подготвите тинктури от черупката на ядките , които да ви предпазят от сърдечни и кръвни проблеми, да помогнете в борбата срещу настинките и да имате здравословен сън.
Орехова черупка
За тези, които страдат от хипертония, тинктура от твърди орехови черупки ще бъде истинско спасение, защото нормализира налягането и почиства кръвоносните съдове.
СЪСТАВКИТЕ
15 ядки (имате нужда от черупки без ядки)
0,5 литра водка
ПОДГОТОВКА
Извадете внимателно черупката от сърцевината, измийте и изсушете.
Поставете почистените "костенурки" в стъклен съд и излейте водка.
Контейнерът с тинктура трябва да се затвори с плътна капачка и да се постави на сухо, тъмно място при стайна температура в продължение на 14 дни.
Тинктурата е готова. Можете да вземете 1-2 супени лъжици сутрин, поне половин час преди хранене. Сместа изчиства съдовете и помага при лечението на дихателните пътища. Може да се използва като превантивно средство срещу хипертония.
Отпускаща и успокояваща тинктура от орехови черупки, която ни спасява от безсъние. За за де приготви, черупките на ядките се сваряват в мляко за 30-40 минути. Само половин чаша преди лягане, получавате силен и спокоен сън.
Отделенията от черупката във вода се използват за кожни проблеми. Достатъчно е да поставим черупката във вода и да излекуваме възпаление. С гореща отвара трябва да се забърсват с проблемни области на кожата и да се измива.
Зелената кора на ореха има още повече приложения. Това е особено вярно сега, когато сезона на ядките е само началото. Кората от ядките помага при лошо храносмилане и катарални заболявания. От нея дори се прави лекарствен ликьор.
Ще ви разкажем за подготовката на лечението за най-често срещания проблем с настинките.
СЪСТАВКИТЕ
0,5 л зелена кора
0,3 литра пресен мед
ПОДГОТОВКА
Добавете към буркана почистена зелена кора (без ядки).
Изсипете мед и затворете буркана плътно с капачка.
Поставете го на тъмно място. След няколко седмици тинктурата ще бъде готова за употреба.
Една чаена лъжичка от такава тинктура и горещ чай ще ви помогне лесно да преодолеете есенния студ. Ето защо, натрупайте лечебния агент от зелената орехова кора веднага.
Ние силно подценяваме лечебните свойства на ореха . В края на краищата, народната медицина използва не само кората, черупката и преградите на ядките, но и зелените му листа .
Използвайте максимално орехите и споделете тази сензационна информация с приятелите си. Нека всеки научи повече за ползите от преградите, което е много важно в подготовката за сезона на ореха.