Този супер свеж Кекс с вишни се приготвя много лесно, не изисква никакви кулинарни умения! Първо смесете всички течни съставки и след това ги смесете със сухите съставки. Изсипете получената смес в подготвената форма и печете 40 минути. Оставете леко да се охлади, след което извадете от формата и охладете напълно.
Може да го приготвите и с череши, но несравнимият му вкус се разгръща от леката киселина на вишните, затова ви съветваме да използвамет именно тях - пресни или замразени. Ето и рецептата за уникално лесния Вишнев кекс :
Супер свеж Кекс с вишни
Продукти:
4 яйца
2 чаши захар
1 чаша разтопено масло
1,5 чаши гъсто кисело мляко
2 чаши брашно
2 пак.ванилова захар
1 бакпулвер
400 г вишни/череши + -
1-2 супени лъжици грис
малко пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесете сухите и течните съставки поотделно, след което ги комбинирайте в гладка и компактна смес. Тестото става най-добре, ако първо отделите белтъците и ги разбиете на сняг, като постепенно добавяте захарта и ванилията.
След като получите твърд сняг, започнете да добавяте жълтъците един по един. След това добавете разтопеното и охладено масло, киселото мляко и разбъркайте добре, за да се изглади сместа.
Смесете брашното с бакпулвера, след което ги пресейте и ги добавете към сместа. Разбъркайте с лъжица или шпатула (или на най-ниска скорост с миксера).
Ако използвате замразени вишни, размразете ги, поръсете ги с малко захар и 1-2 супени лъжици грис, след което ги добавете към сместа и разбъркайте.
Намаслете формата и я поръсете с брашно, след което изсипете равномерно сместа и я заравнете. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Най-добре е да проверите готовността с клечица. Ако излезе суха, това означава, че сладкишът е изпечен достатъчно. Охладете малко сладкиша, след което го извадете от формата и го поръсете обилно с пудра захар.