
Докато все още на пазара има ягодки, ето едно супер свежо и лесно предложение за вкусен десерт, който може да приготвите във форма за кекс или тавичка с диаметър 26 см.
1. Яйцата се разбиват на пяна със захарта, добавят се олиото, киселото мляко и накрая - пресятото брашно, смесено с бакпулвера.
2. Формата за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно.
3. В нея се изсипва половината от сместа, подреждат се почистените и нарязани на половинки ягоди, залива се с останалата смес и се пече 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса и още 20-25 минути на 170 градуса, за да се изпече и в средата.
4. Щом изстине, кексът се обръща в подходяща чиния, нарязва се на парчета, а по желание се поръсва и с пудра захар.
Сладкишът е сочен и с пухкава текстура, вкусен и красив на вид, а вместо ягоди спокойно може да го приготвите и с портокали - става също много ароматно и свежо!