Отлична рецепта за сочна шоколадова торта , която се приготвя елементарно, а вкусът ѝ е като от някоя елегантна сладкарница. Не се колебайте да опитате, ще останете приятно изненадани, гостите ви - също! Бързата шоколадова торта по нашата рецепта е изключително мекичка и сочна, напоена цялата с шоколадов сироп - ето лесната рецепта:
Сочна шоколадова торта за 15 минути
Продукти:
За блата:
4 яйца (стайна температура)
150 g захар
150 мл прясно мляко
150 мл олио
3 супени лъжици какао
1 пак. бакпулвер
250 г брашно
За заливката:
300 мл прясно мляко
2 супени лъжици подсладено какао (или обикновено, смесено със захар)
1 супена лъжица царевично нишесте
20 g захар
50 мл олио
100 г натрошен шоколад
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пяна.
Постепенно добавете мляко, олио и при постоянно разбъркване какао, бакпулвер и пресято брашно.
Объркайте еднородно тесто, което след това прехвърлете в намазнена форма за печене.
Печете на 180 градуса за около 25 минути.
Междувременно пригответе глазурата.
Изсипете мляко в тенджерата, добавете захар, олио и нишесте.
Добавете какаото и оставете да заври.
Накрая добавете шоколада и варете за около 2 минути, като бъркате непрекъснато.
Нарежете изпечения блат на квадрати и набодете хубаво с клечка.
Изсипете шоколадовия сироп върху тестото и го оставете да си почине.
След това просто нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!