Супер СОЧНА шоколадова торта без сиропиране - направо се разпада в устата от мекота!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Супер СОЧНА шоколадова торта без сиропиране - направо се разпада в устата от мекота!
Супер СОЧНА шоколадова торта без сиропиране - направо се разпада в устата от мекота!
12864
Супер СОЧНА шоколадова торта без сиропиране - направо се разпада в устата от мекота!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много проста подготовка и толкова разкошен резултат! Можете да приготвите тази торта за рождени дни и други празнични тържества, но тъй като е проста и не е много скъпа, можете да я правите всяка седмица. Ето какво ви трябва за Сочната шоколадова торта :

Сочна шоколадова торта без сиропиране

Продукти: (за форма 36х20 см)

2 яйца

150 г захар

100 мл растително масло

200 мл прясно мляко

около 250 г брашно

60 г какао на прах

10 г бакпулвер (1 пакетче)

1 чаена лъжичка сок от лимон + 1/2 ч.ч. сода бикарбонат

За крема:

250 г кондензирано мляко

170 г несолено масло. 

За глазурата:

100 г черен шоколад с лешници

60 мл гореща сладкарска сметана

Приготвяне: 

В по-дълбока купа се счупват две яйца и се добавят 150 г захар. Разбийте добре съставките с миксер, докато захарта се разтопи и сместа изсветлее и се сгъсти, което отнема около 7-10 минути.

Добавете 100 мл олио и 200 мл мляко към гъсто разбитите яйца, след което разбийте още няколко минути, за да се изравнят съставките. В отделна купа пресейте брашното (260 г), какаото на прах (60 г) и пакетчето бакпулвер (10 г) през цедка.

яйчен крем

Смесете равномерно сухите съставки, след което ги добавете към течните. 

какаово тесто

Разбъркайте с бъркалка, докато изчезнат всички бучки и се получи гладка и хомогенна смес. За да стане тестото още по-гъсто, добавете активирана сода бикарбонат с малко лимонов сок (половин чаена лъжичка сода бикарбонат с една чаена лъжичка киселина).

шоколадово тесто

шоколадово тесто сода

Разбъркайте отново и изсипете получената смес във форма с размери 36х20 см, постлана с хартия за печене отдолу и отстрани, разпределете равномерно, заравнете и разклатете формата няколко пъти, за да отстраните въздушните мехурчета.

тесто във форма

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Изпеченият блат е доста мек и нежен. Оставете да изстине, след което го извадете от формата и го разрежете наполовина, за да получите две кори.

Също така отрежете краищата, за да получите равен блат. Натрошете изрезките, по-късно ще ги използвате за украса на тортата. 

Пригответе крема:

В отделна купа сложете 250 мл кондензирано мляко и 170 г меко масло на стайна температура.

крем с масло

пухкав маслен крем

Разбийте до получаване на гъст и деликатен бял крем. Намажете едната кора с този маслен крем (оставете малко за стените), след това покрийте отгоре с другата кора и намажете цялата торта от четирите страни. Залепете трохите от отрязаните краища на пандишпановия блат.

блат с крем

торта с маслен крем

След това разтопете шоколада и добавете горещата сметана (не трябва да се сварява!) и бъркайте до получаване на фина глазура. Залейте с нея тортата отгоре и я оставете в хладилник да се охлади поне за час.

торта шоколадова глазура

лесна шоколадова торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft