Супер съвети срещу пресоляване на ястията

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Супер съвети срещу пресоляване на ястията
6869
Снимков материал: pixabay.com
Супер съвети срещу пресоляване на ястията

Разбира се, че на всеки се случва неволно да пресоли гозбата , дори и на най-опитните готвачи. Сега ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да спасите пресолените ястия и няма да се налага да изхвърляте храната.

Изсипете в чиста кърпа чаша ориз или брашно, завържете и пуснете "чувалчето" в бульона. Нека се вари известно време. Оризът и брашното поемат солта.
  • Друг вариант е да добавите в супата макаронени изделия.
  • Пресоления бульон направете на супа. Така продуктите, които добавите, ще поемат от солта и ястието ще бъде нормално на вкус.
  • Ако не желаете да приготвяте супа, просто сложете един разбит белтък в бульона - той веднага ще поеме излишната сол. След това го извадете с помощта на решетъчна лъжица или прецедете течността.
  • Ако сте пресолили вече готовата супа, може да добавите малко суров лук. Той няма да развали вкуса й и тя няма да бъде толкова солена.
  • Ако сте сложили прекалено много сол в супата, която още се приготвя, пуснете в нея няколко картофа, завързани в марля. Когато се сварят, ги извадете.
  • Вкусът може да се подобри и с помощта на малко захар. Ако сложите в пресоленото ястие 0,3 чаена лъжица захар, вкусът ще се омекоти и няма да бъде така солен.
  • Това са съвети за супите и бульоните. А какво да правим с пресолените месо и риба?
  • Направете сос, в който да сложите месото или рибата и ги варете в него известно време. Ако парчето месо е голямо, нарежете го.
  • Ако сте пресолили каймата, добавете малко хляб, картоф или сварен ориз.
  • Разбира се, пресоленото ястие може да се "поправи" и като увеличите неговото количество. Ако правите рагу, сложете още зеленчуци, например.
  • И завършваме със съвети, които не са свързани с пресоляването, но пък може да ви бъдат от полза:

    • За да се запази солта в солницата суха и да не се овлажнява, сложете няколко зърна ориз в нея.
    • Към месния бульон се добавя сол 30 минути, преди да приключи варенето му, в рибен солта се слага, преди да започне процесът на варене, а ако бульонът е гъбен - подсолете, след като сварите.
    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft