Изсипете брашното в купа. Вземете маслото от хладилника и го стрийте на едри трохи.
Бързо го разбъркайте с вилица в брашното, без да се стремите да получите хомогенност. Не работете с ръце, за да не се стопли маслото.
В сместа от брашно и масло добавете останалите съставки и разбъркайте с вилица отново.
Обърнете сместа на плота и бързо с ръце измесете, колкото брашното да се абсорбира и да се получи тесто. Отново не се старайте тестото да бъде гладко. Тестото ще лепи за ръцете, но не се притеснявайте - приберете го в хладилник, покрито с фолио. Оставете го в хладилника за 4 часа или най-добре за една нощ. Ако не искате да печете веднага, може да съхранявате и във фризера.
След 4 часа или повече извадете тестото и го разточете, след което прегънете като на снимката.
Може да го разточите и прегънете отново, така че маслото да стане от парчета на тънки слоеве.
Тогава го разгънете и нарежете на 2 части за удобство.
След това може да започнете да го оформяте. В случая - на бутерки със сирене.
Печете ги на 200-220 ° С, 20 минути.
Ето как се надигат при печене.
След охлаждане остават пухкави и не се втвърдяват бързо.
Ето как изглеждат отвътре.
Коричката е хрупкава, а средата - мекичка.