2 ч.ч обелени и нарязани на кубчета картофи
3 ч.ч вода
1/2 ч.ч нарязани моркови
1/4 ч.ч нарязан лук
1 ч.ч замразен грах
3 с.л. брашно
3 с.л. масло
2 ч.ч прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
2 ч.ч настъргано сирене чедър
1 ч.ч нарязана на кубчета шунка
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
Поставете в тенджера водата, картофите, морковите, лука и граха. Сложете на котлона да заври, след това намалете огъня и варете още 10-15 минути, докато омекнат зеленчуците. През това време в друга тенджера разтопете маслото на слаб огън. Прибавете брашното и запържете до златисто. Прибавете млякото, сол и черен пипер на вкус. Варете около 2 минути или докато соса почне да се сгъстява, като бъркате непрекъснато. Прибавете сиренето Чедър и бъркайте докато се разтопи.
Прибавете шунката и сварените зеленчуци заедно с бульона в който са се варили. Доведете супата до кипване и свалете от котлона.
Готовата супа поръсете с магданоза (по желание може да го замените с нарязан пресен лук) и поръсете с малко настърган чедър.