Суров десерт за стройно тяло: нито ГРАМ захар и брашно, всяка хапка те изпълва с енергия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Суров десерт за стройно тяло: нито ГРАМ захар и брашно, всяка хапка те изпълва с енергия!
Суров десерт за стройно тяло: нито ГРАМ захар и брашно, всяка хапка те изпълва с енергия!
10305
Суров десерт за стройно тяло: нито ГРАМ захар и брашно, всяка хапка те изпълва с енергия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да се поглезите с вкусен десерт, тогава тези сурови барчета са идеални за вас. Можете да ги ядете, докато сте на диета и да отслабнете без проблеми. Колкото повече похапвате, толкова повече отслабвате, както би казала майка ми.

Според нея са доста засищащи и просто ги обожава. След като хапнете едно от тези здравословни домашни десертчета , с часове няма да огладнеете! Трябват ви само няколко прости съставки, за да си ги приготвите. Без печене, без брашно и без захар, ето съставките:

суров десерт за отслабване

Суров десерт за отслабване

Продукти:

85 г бадеми

85 г кашу

85 г слънчогледови семки

85 г фъстъци

1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче

70 г натурален мед

малко олио

85 г бял шоколад

Приготвяне: 

Запечете бадемите в тиган с незалепващо покритие, без масло на слаб огън. Добавете кашуто, слънчогледовите семки и фъстъците, които трябва да бъдат обелени. Разбърквайте от време на време, печете ядките до затопляне и докато започнат да изпускат приятния си аромат.

запечени ядки

Докато са още горещи ги свалете от котлона и ги сложете в блендер. Блендирайте, докато се наситнят, но останат цели парчета ядки. Ако пасирането е трудно, можете да разделите сместа на две или три части и постепенно да пасирате всички.

ядки с мед

Прехвърлете натрошените ядки в по-дълбок съд и смесете с натрошеното индийско орехче и меда, който трябва да е течен. Започнете да разбърквате добре сместа, докато съставките се хомогенизират и започне да се оформя топка.

домашно корни

Намажете по-дълбок съд (може и огнеупорен) с малко олио и изсипете сместа, след което здраво притиснете отгоре с шпатула, а може и с дъното на обикновена чаша, за да "трамбовате" хубаво масата. Оставете сместа настрана или я приберете в хладилник, за да стегне добре.

През това време начупете белия шоколад на по-малки парченца и добавете 1-2 супени лъжици олио. Разтопете шоколада на водна баня, докато стане течен, след което изсипете глазурата върху десерта. Приберете в хладилник да се охлади хубаво за няколко часа.

шоколадова глазура

След изтичане на времето извадете сладкиша внимателно от формата, за да не се счупи, и нарежете на по-малки парчета. 

здравословен десерт

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft