3 чаши сурово кашу, накиснато във вода за 1 час
2 чаши сурови бадеми
¼ ч.л. морска сол
1½ чаши стафиди
1 с.л. + 1/3 чаша сироп от агаве (мед, захарен сироп)
8 фурми без костилка
3 с.л. пресен лимонов сок
¾ чаша кокосово масло
2 ч.л. ванилов екстракт
1 с.л. вода (или повече, ако е необходимо)
¾ чаша какао на прах
1½ чаши смес от горски плодове
За рецептата ще Ви е необходим кухненски робот.
Накиснете кашуто във вода за поне час. Отцедете и оставете настрана. Първо пригответе коричката: сложете бадемите в кухненския робот и ги смелете до много фино. Прибавете солта, стафидите и 1 с.л. сироп от агаве. Смелете с робота, докато се получат бучки – на пипане трябва да лепнат между пръстите. Ако сместа не е достатъчно лепкава, добавете 1 с.л. вода и отново смелете. Притиснете тестото за коричката по дъното на покрита с хартия за печене форма с размери около 22х33 см. Оставете в хладилник, докато стегне.
През това време пригответе плънката: сложете накиснатото кашу в робота и смелете на ситно. Прибавете 1/3 чаша агаве, фурмите, лимоновия сок, кокосовото масло и ванилията. Смелете до гладка смес, прибавяйки какаото след като всичко е смляно. Добавяйте по 1 с.л. вода постепенно, докато се получи гладка кремообразна смес. Заделете около 1 чаша от плънката, а останалата разнесете върху коричката. Смесете заделената плънка с горските плодове и нанесете отгоре върху шоколадовия пласт. Поръсете с украса по избор: шоколадови топчета, още горски плодове, смлени ядки и пр. Замразете за няколко часа, докато хубаво стегнат всички пластове.