
Коричка:
1 чаша сурови американски орехи
3/4 чаша сурови орехи
1 чаша (с качул) фурми без костилките
¼ ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
Плънка:
3 чаши пресни ягоди (нарязани на половинки, ако са големи) + още малко за украса
3/4 чаша сурово кашу
3-4 с.л. сироп от агаве (може да се замени с кленов сироп)
1 ч.л. прясно изстискан лимонов сок
2 щипки сол
1 ч.л. лимонова кора
Намазнете леко форма за пай с кокосово или друго масло. За коричкаат: сложете всички продукти за нея в кухненския робот и смелете за кратко, докато се получат трохи и сместа запазва формата си, щом я прищипете с пръсти. Прехвърлете я в приготвената форма и притиснете равномерно по дъното и стените. За пълнежа: сложете всички съставки (освен лимоновата кора) в блендер или кухненски робот. Пюрирайте за минута-две на умерена скорост, докато сместа стане напълно гладка, а кашуто все още се усеща. Опитайте на вкус и сложете още подсладител, ако е необходимо, след което отново пюрирайте. Накрая объркайте и лимоновата кора. Сипете пълнежа в коричката и покрийте с алуминиево или друго фолио, след което сложете във фризера за поне 5-6 часа, докато стегне. След като изтече това време, паят трябва да може да се реже.