Смелете лешниците в блендер или кухненски робот, докато станат на брашно. Прибавете фурмите, 1/2 чаша какао и 1/4 чаша кленов сироп и отново разбийте, докато се оформи гъста топка тесто, което да не се разпада.
Прехвърлете тестото между 2 листа пергаментова хартия и го разточете до дебелина около 2 см.
С остър нож нарежете тестото на 8 или 10 еднакви четириъгълника. Ако има останало тесто, може да го оформите на топка, да го разточите и разрежете отново.
Пригответе глазурата, като смесите останалия кленов сироп, какао и сърцевината на авокадото и разбиете, докато сместа стане хомогенна на цвят и плътност. Опитайте на вкус и добавете още кленов сироп, ако е необходимо.
Намажете около 2 с.л. от глазурата върху половината от четириъгълниците. Покрийте с другите четириъгълници и отгоре намажете щедър пласт от глазурата. Гарнирайте с натрошени лешници.
Сурова шоколадова торта с лешници
29 Януари 2014
54327
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари