
Смелете лешниците в блендер или кухненски робот, докато станат на брашно. Прибавете фурмите, 1/2 чаша какао и 1/4 чаша кленов сироп и отново разбийте, докато се оформи гъста топка тесто, което да не се разпада.
Прехвърлете тестото между 2 листа пергаментова хартия и го разточете до дебелина около 2 см.
С остър нож нарежете тестото на 8 или 10 еднакви четириъгълника. Ако има останало тесто, може да го оформите на топка, да го разточите и разрежете отново.
Пригответе глазурата, като смесите останалия кленов сироп, какао и сърцевината на авокадото и разбиете, докато сместа стане хомогенна на цвят и плътност. Опитайте на вкус и добавете още кленов сироп, ако е необходимо.
Намажете около 2 с.л. от глазурата върху половината от четириъгълниците. Покрийте с другите четириъгълници и отгоре намажете щедър пласт от глазурата. Гарнирайте с натрошени лешници.