Коричка:
1 чаша фурми
1/2 чаша конопено семе
1/3 чаша ленено семе (ненатрошено)
3 с.л. какао на прах
Плънка:
3 замразени банани
1 чаша фурми
2 чаши кашу
2 с.л. кокосово масло
1 1/4 чаши вода или веганско прясно мляко (соево), според вкуса
1/4 чаша какао на прах
2 с.л. фъстъчено масло
За коричката: смелете семената и какаото в кухненски робот, докато се получи брашно, след това прибавете почистените от костилките фурми и мелете, докато се получи лепкава смес. Притиснете я към дъното и стените на форма с подвижно дъно. Сложете в хладилника.
За плънката: смелете всички съставки до гладка смес, като прибавяте вода/мляко, докато се получи кремообразна смес. Нанесете я равномерно върху коричката, като редувате няколко лъжици от сместа с няколко лъжици фъстъчено масло и го завъртате с лъжицата, за да се инкорпорира в другата смес. Сложете във фризера за цяла нощ, докато замръзне добре, след което оставете да се размрази малко преди сервиране.
По желание може да гарнирате тортата със смлени ядки и шоколадов сос.