За коричката:
3 чаши бадеми
1 1/4 чаши фурми, без костилки, нарязани
1/2 ч.л. сол
кората от 3 лимона
1/4 ч.л. ванилия
2 1/2 с.л. пресен лимонов сок
2/3 чаша неподсладени кокосови стърготини
За глазурата:
1 чаша кашу
2 1/2 с.л. лимонов сок
1 с.л. кокосово масло
1 ч.л. мед (или кленов сироп)
1/8 ч.л. ванилия
3 с.л. вода
Сложете бадемите в кухненския робот и смелете, докато стане фин прах. Прибавете солта, фурмите, ванилията и лимоновия сок. Смелете отново, докато сместа заприлича на тесто и запазва формата си, щом я прищипете. Пресипете тестото в купа и омесете леко в него кокосовите стърготини с ръце. Притиснете получената коричка по дъното на квадратна форма с размери 20х20 см.
За глазурата: смелете всички съставки в кухненския робот, докато се получи кремообразна смес. Обирайте стените на купата, за да сте сигурни, че не остава нищо по тях. Намажете получената глазура върху коричката, след което по желание поръсете с настъргана лимонова кора и кокос. Сложете в хладилник за около 1 час, след което нарежете на пастички и поднесете!