Сусамени гевречета с мая
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
19 Септември 2012
24364
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От брашното, размитата в малко хладка вода мая и водата, в която е разтворена солта, се омесва гладко тесто, което престоява на топло 15-20 минути. След като втаса, тестото се разделя на късове по около 100 г и от тях се правят фитили, от които се оформят гевреци с различна форма. Нареждат се в тава, поръсена с брашно, и се оставят 10-15 минути на топло, а след това се пускат във врящата вода с глюкозата и се варят, докато изплуват на повърхността (3-4 минути). Изваждат се върху платнена кърпа и като позасъхнат, се нареждат в тава, намазват се със жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята фурна, докато се зачервят добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари