Сусамени пръчици - съвършено меки и много ароматни! Правя по 2 тави и никога не стигат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сусамени пръчици - съвършено меки и много ароматни! Правя по 2 тави и никога не стигат:
Сусамени пръчици - съвършено меки и много ароматни! Правя по 2 тави и никога не стигат:
1337
Източник: За Жената
Сусамени пръчици - съвършено меки и много ароматни! Правя по 2 тави и никога не стигат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Перфектно меки и много пухкави сусамени пръчици . Бърза рецепта за неустоима закуска!

Тези идеално меки сусамови пръчици са истински хит, който ще се превърне във вашата ежедневна закуска или гарнитура към всяко ястие!

Перфектната им текстура и златисто-кафяв цвят ги правят неустоими, а приготвянето е лесно и бързо. След като ги опитате, няма да можете да им устоите.

Насладете се на всяка хапка от тези вкусни соленки, които са идеални както за семейна закуска, така и за специални поводи.

Следвайте нашата рецепта и открийте как да направите тези меки и хрупкави деликатеси! Ето какво ви трябва като продукти:

Пухкави сусамени пръчици

Продукти:

  • 200 мл прясно мляко
  • 100 мл вода
  • 10 г суха мая
  • 1 супена лъжица захар
  • 4 супени лъжици олио
  • 500 г брашно
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 яйце за намазване
  • сусам за поръсване
  • 2 супени лъжици масло за намазване

Приготвяне:

В купа се наливат топло мляко, вода, захар, мая и олио и се разбъркват добре. Добавете брашното и солта и замесете меко и гладко тесто.

Прехвърлете тестото в намаслена купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете на стайна температура, докато удвои обема си.

Прехвърлете полученото тесто върху работния плот, разделете го на 8 части и от всяка оформете топки. Леко намаслете топчетата, оформете ги на малки рула и ги оставете да починат 10 минути.

Всяко руло разтеглете с ръце и оформете пръчици. Навийте пръчиците на спирала и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене и ги оставете да втасат около 20 минути.

тесто усукване

Снимка: youtube

Намажете ги с разбито яйце, поръсете ги със сусам и ги изпечете на 220°C за около 10 минути.

пръчици от тесто

Снимка: youtube

изпечени пръчици

Снимка: youtube

Веднага след изпичане намажете пръчиците с разтопено масло. 

пухкави сусамени пръчици

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft