Сусамки с мед
22 Декември 2011
21353
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 мл мед
500 г сусам
1 с. л. ленено семе, по желание
1 ч. л. настъргана портокалова кора
Сусамът и лененото семе се запичат в сух тиган при непрекъснато разбъркване или в микровълнова фурна, като се разбъркват на всеки 30 сек., докато леко се зачервят.
Медът се слага да заври в дълбок тиган или тенджерка заедно с портокаловата кора. След като покъкри 3-5 мин., посгъсти се и придобие хубав карамелен цвят, се добавят сусамът и лененото семе, разбърква се и се сипва на слой от 3-4 мм в тавичка, покрита с хартия за печене. Заглажда се с шпатула, намазана с олио. Когато изстине, се нарязва с намаслен нож за рязане на пица или с формички за сладки.
Сусамките могат се поръсят с какао на прах или кокосови стърготини.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари