Сусамови пилешки шишчета
24 Септември 2012
14253
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешки гърди, около 400 г
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин (сусамово олио)
1 с.л. мед
сок от ½ лимон
2 с.л. сусам
Измийте филето и го сложете за 15 мин във фризера да стегне. Нарежете го на ивици. Пресовайте скилидките чесън и в купа смесете зехтина (сусамово олио) мед, лимонов сок. Поставете филето в маринатата и ги сложете за час в хладилника, като на няколо пъти разбъркайте. Нанижете филето на шишчета като лентичките прегъвате като буква S. Оваляйте ги в сусам. Пекат се на загрята скара или грил тиган, който е намзан с малко олио.
Идея: между пилешките филенца може да сложете и пластове червена чушка, гъби или лук.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари