Обикновено приготвяме този турски десерт с ориз , който първо се сварява в малко вода, след което се добавя мляко и накрая се добавя захарта, когато оризът омекне напълно. Но тази рецепта е нещо специално. Ако все още храните ненавист към сутляша заради неприятни спомени от детската градина, забравете всички предразсъдъци! Сутляшът с пудинг по нашата рецепта няма нищо общо с блудкавия десерт от детството! Гъст, кремообразен и много, много вкусен - непременно го опитайте:
Турски сутляш с пудинг
Съставки:
6 чаши (200 мл) вода
2 чаши ориз
3 чаши прясно мляко
15 супени лъжици захар
2 пак.
1 ванилов пудинг
канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Оставете да заври водата, добавете ориза и разбъркайте, за да не загори. Когато е почти сварен, добавете мляко, захар и ванилова захар. Преди края се сваля малко от котлона, докато сместа е все още рядка, и се добавя предварително разбърканият с малко мляко пудинг.
Върнете за кратко на огъня, за да се сгъсти още малко и готово!
Сложете горещия сутлияш в мокри чинии, а ако искате, поръсете отгоре с канела. Може да се добавят и стафиди, има го в оригиналната рецепта, но и без тях е чудесен на вкус!