
1. Маята се натрошава в хладкото мляко, добавя се захарта и се оставя да шупне.
2. Маргаринът се разбива с мискер, добавят се жълтъците и чаена лъжичка сол. След това се прибавя олиото, втасалата мая и постепенно се добавя брашно. Замесва се меко тесто (може да не отнеме цялото количество брашно).
3. Покрива се с кърпа и се оставя 30 мин. да втасва.
Лукът се нарязва на ситно, след което се запържва в олиото.
4. Към лука се добавя каймата, подправки и черен пипер на вкус, след което се продължава пърженето, като се разбърква периодично.
5. Тестото се премесва и се разделя на малки топки.
6. Всяко топче се разточва, в средата се поставя малко плънка, след което се оформя на питка (погачка).
7. Оставят се 30 минути да втасват.
8. Пекат се в предварително загрята фурна на около 180 градуса.
Ухаят чудесно и са много вкусни.