1. Маята се натрошава в хладкото мляко, добавя се захарта и се оставя да шупне.
2. Маргаринът се разбива с мискер, добавят се жълтъците и чаена лъжичка сол. След това се прибавя олиото, втасалата мая и постепенно се добавя брашно. Замесва се меко тесто (може да не отнеме цялото количество брашно).
3. Покрива се с кърпа и се оставя 30 мин. да втасва.
Лукът се нарязва на ситно, след което се запържва в олиото.
4. Към лука се добавя каймата, подправки и черен пипер на вкус, след което се продължава пърженето, като се разбърква периодично.
5. Тестото се премесва и се разделя на малки топки.
6. Всяко топче се разточва, в средата се поставя малко плънка, след което се оформя на питка (погачка).
7. Оставят се 30 минути да втасват.
8. Пекат се в предварително загрята фурна на около 180 градуса.
Ухаят чудесно и са много вкусни.
Сутрешни погачки
25 Ноември 2015
5627
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари