Суфле с праз и хляб
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
16 Януари 2012
9207
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг праз лук
3 бр. яйца
50 г сметана
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
60 г шунка
300 г бял хляб
30 г сирене
масло
черен пипер
сол
Почистеният праз се настъргва много ситно, поставя се в кипяща подсолена вода, задушава се до омекване, прецежда се и се оставя да се отцеди. Нарязаният на филийки и накиснат в прясно мляко хляб се поставя на дъното на намазана с мазнина форма за пудинг и отгоре се разстила празът, залива се с млякото и сметаната, които предварително са разбити с яйцата, сол и черен пипер, поръсва се със ситно нарязаната шунка и настърганото сирене и се пече в умерена фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари