За тъмната част:
100 мл прясно мляко
13 супени лъжици захар
125 грама маргарин
1 ванилия
1 лъжица какао
300 грама смлени бисквити
За светлата част:
100 мл прясно мляко
13 супени лъжици захар
125 грама маргарин
1 ванилия
200 грама кокосово брашно
50 грама смлени бисквити
За декориране:
1 опаковка сметана
мляко според инструкциите на опаковката
За тъмната част: Сложете млякото, захарта, ванилията, маргарина (нарязан на малки части) и какаото тенджерка на слаб огън и непрекъснато бъркайте, за да се съединят съставките, но без сместа да завира.
Смлените бисквити поставете в по-голям съд, залейте с топлата смес и бъркайте, за да се съединят.
Светла част се приготвя по същия начин: Млякото, захарта, ванилията и маргарина се слагат в тенджерка на слаб огън и се бърка, докато продуктите се обединят, но без сместа да завира. Кокосът и бисквитите се слагат в голям съд и се заливат с топлата смес, като се разбърква добре.
В силиконова правоъгълна форма (може и обикновена, увита с прозрачно фолио за по-лесно изваждане) поставяме първо от тъмната смес и подравняваме. Можете да работите с лъжица, но по-лесно е с ръце.
Отгоре поставяме от светлата смес, отново притискаме добре, и така последователно редуваме двете смеси, докато се изчерпат.
Оставяме тортата да се охлади в хладилника за около 1 час, изваждаме от формата и отгоре украсяваме с разбита сметана.