Съботна- неделна наслада за всички сетива. Няма толкова вкусна и лесна за приготвяне бишкотена...
23 Януари 2016
845801
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
захар
60 г. брашно
20 г. какао
2 пакетчета ванилия
10 г. масло
Жълтъците и брашното се разбиват с малко вода, докато се получи средно гъста течност, споделиха от recepti.spisanie.to
Сместа се изсипва бавно в 1 л. подсладено врящо мляко и се вари.
В този крем се слагат маслото и ванилията.
Захарта и какаото се разтварят в 250 мл. вода, която се кипва.
Половината бишкоти се потапят единствено от горната страна и се подреждат в подходящ съд.
Върху тях се слага половината топъл крем и смлените орехи.
Останалите бишкоти се потапят и от двете страни и се заливат с останалия приготвен крем.
Заглажда се с нож и се поръсва с настърган шоколад и орехи.
Тортата се оставя в хладилника, за да стегне.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари