Съботна- неделна наслада за всички сетива. Няма толкова вкусна и лесна за приготвяне бишкотена торта- само потапяш и...

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съботна- неделна наслада за всички сетива. Няма толкова вкусна и лесна за приготвяне бишкотена торта- само потапяш и...
Съботна- неделна наслада за всички сетива. Няма толкова вкусна и лесна за приготвяне бишкотена...
845801
Съботна- неделна наслада за всички сетива. Няма толкова вкусна и лесна за приготвяне бишкотена торта- само потапяш и...
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

2 пакета бишкоти

1 л. прясно мляко

5 жълтъка

60 г.

захар

60 г. брашно

20 г. какао

2 пакетчета ванилия

10 г. масло

 

Начин на приготвяне

Жълтъците и брашното се разбиват с малко вода, докато се получи средно гъста течност, споделиха от recepti.spisanie.to

Сместа се изсипва бавно в 1 л. подсладено врящо мляко и се вари.

В този крем се слагат маслото и ванилията.

Захарта и какаото се разтварят в 250 мл. вода, която се кипва.

Половината бишкоти се потапят единствено от горната страна и се подреждат в подходящ съд.

Върху тях се слага половината топъл крем и смлените орехи.

Останалите бишкоти се потапят и от двете страни и се заливат с останалия приготвен крем.

Заглажда се с нож и се поръсва с настърган шоколад и орехи.

Тортата се оставя в хладилника, за да стегне.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft