За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Съботни кифлички с прясно мляко - чудни са и топли, и студени
Съботни кифлички с прясно мляко - чудни са и топли, и студени
9 Януари 2016
25296
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. В купа за месене се поставя маята заедно с млякото, солта и захарта. Щом шупне, в нея се добавя брашното, в което предварително е разбъркан бакпулверът.
2. Прибавят се и разбитите белтъци, заедно с олиото, и се замесва хомогенна смес.
3. Хубаво измесеното гладко тесто се оставя да втаса, докато удвои обема си.
4. От тестото се късат малки топки, след което всяко топче се разточва леко по дължина и в единия край се поставя малко натрошеното сирене. След това кората се навива на кифличка и се поставя в намазана с малко масло тава.
5. Кифличките в тавата се намазват с разбитите жълтъци и се поръсват със сусам.
6. Пекат се на 180 градуса около 30 минути. Чудесни са и топли, и студени.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари