Събрах очите на всички колежки като ги поканих у дома на вечеря, дори и най- големите готвачки не...
19 Март 2018
22974
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пилафът на Шах е короната на много азербайджански домакини. Името на това ястие идва поради една много проста причина: то е необичайно вкусно и се поднася само на най-почитаните и скъпи гости, владетели, шейхове
Благодарение на такова красиво представяне това ястие от Азербайджан стана популярно в цял свят. Опитайте и вие, няма да сгрешите!
Необходими съставки:
арабски питки 2 бр.
говеждо месо или свинско 800 гр
моркови 2 бр.
лук 1 бр.
чесън 3 скилидки
сушени сливи 200 g
стафиди 150 грама
масло 70 грама
куркума на вкус
сол на вкус
ориз 1 кг
Как да си го приготвите
- Сложете в осолена вода, да се вари ориза, докато не омекне
- Вземете подходящ по- дълбок съд и наредете питките така че ръбовете да висят свободно.
- На котлона разтопете маслото и през това време пуснете фурната на 180 градуса да загрява
- Обелете и нарежете морковите и лука.
- Измийте и изсушете месото. Нарежете го на големи кубчета и го запържете в слънчогледово олио, докато се появи червеникава кора. Когато месото е кафяво, добавете лука и морковите към него, разбърквайте и оставете за още 4 минути.
- Настържете стафидите и сливите. Разбъркайте ориза със сушените плодове и пържено месо със зеленчуци.
- Поставете ориза с месото в съда с наредените питки. Добавете цели скилидки чесън към ориза и полейте със разтопеното масло. Поръсете с куркума и затворете с корите както е показано на снимката.
Намажете отгоре растително олио
Изпратете пилафа във фурната за 1,5 часа.
Обърнете пилаф в чиния и го разрежете като пай.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари