Домашна майонеза за нула време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашна майонеза за нула време
Домашна майонеза за нула време
26474
Домашна майонеза за нула време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Историята на произхода на майонезата е забулена в мистерия. Казват, че самият кардинал Ришельо косвено е участвал в изобретението си! Със сигурност обаче е известно, че известният сос, приготвен от масло, лимонов сок и яйца, е изобретен във Франция. И на практика няма нищо общо с модерната субстанция, която ви продават в магазините. Освен само старата съветска майонеза , проста рецепта за която може да се намери в книгите от 60-те години.

В тази майонеза дори една лъжица си заслужава! Емулсията е стабилна и плътна, без никакви допълнителни консерванти и стабилизатори. Много по -здравословно (и дори по-диетично) е използването на натурална майонеза в салати, отколкото всяко растително масло. И ето правилната рецепта, която нашите баби са готвили.

 

Съставки

Слънчогледово олио 250 мл

Яйце 2 бр.

Горчица 1 ч.л.

Захар 1 ч.л.

Сол 5 g

Оцет 50 мл

Подготовка

Извадете храната от хладилника, за да се загрее до стайна температура. 


Отделете белтъка от жълтъците. Добавете жълтъка в купата на пасатора и разбъркайте добре. 


Добавете сол, захар, горчица, оцет и разбийте, докато се получи гъста, кремообразна емулсия. Вместо оцет можете да използвате 1,5 с.л. лимонов сок.

Високото съдържание на мазнини е нормално! Това, което наричаме „провансалско“, не може дори да се счита за майонеза във Франция и Англия. Между другото, там я обичат не по-малко от нас. Ако все още не знаете как домашната майонеза се различава от търговската, време е да разгледате тази рецепта!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft