Съвсем случайно изрових тази рецепта от тефтера на свекърва ми, това са ми любимите сладки, няма човек, който да им устои

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съвсем случайно изрових тази рецепта от тефтера на свекърва ми, това са ми любимите сладки, няма човек, който да им устои
Съвсем случайно изрових тази рецепта от тефтера на свекърва ми, това са ми любимите сладки, няма...
17357
Съвсем случайно изрових тази рецепта от тефтера на свекърва ми, това са ми любимите сладки, няма човек, който да им устои
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свекърва ми приготвяше тези уникални на вкус прасковки всеки уикенд.

 

2.ч.ч.захар

4бр. яйца

1ч.ч.олио

200гр кис.мляко

1ч.л.амонячна сода

1/2ч.л.сода

1 килограм брашно

 

За кремчето:

150гр захар

120гр масло

200гр орехи

1.ч.ч.

пр.мляко

червена и жълта сладкарска боя

листа от чемшир за украса

 

Първо се омесва меко тесто, като се смесват брашното, 4-те яйца, олиото и кис.мляко, в което предварително са сложени 2-те соди.

Готовото тесто се оставя за час-два

Оформят се малки топчици, които се подреждат в тава, която вече е намазнена.

Пекат се в умерена фурна.

След като се извадят и изстинат, издълбават се и се пълнят с кремчето.

А кремчето се приготвя, като се смесят захарта, маслото, прясното мляко, смлените орехи и издълбаните трохи.

След това прасковките се слепват по двойки.

От едната страна прасковките се потапят в жълта боя, разтворена във вода, а от другата – в червена.

Накрая се овалват с кристална захар и се украсяват с листенца чемшир.

Можете да замените крема и с шипков мармалада.

Така също стават много вкусни.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft