Съвършен и сочен - любимият сладкиш на Кейт Мидълтън по рецепта на кралския готвач:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съвършен и сочен - любимият сладкиш на Кейт Мидълтън по рецепта на кралския готвач:
Съвършен и сочен - любимият сладкиш на Кейт Мидълтън по рецепта на кралския готвач:
26983
Съвършен и сочен - любимият сладкиш на Кейт Мидълтън по рецепта на кралския готвач:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бившият частен готвач на британското кралско семейство откри рецептата за любимия десерт на херцогинята на Кеймбридж , Кейт Мидълтън .

Всички знаят, че Кейт обръща изключително внимание на диетата си и не яде много сладкиши, все пак има един десерт, на който херцогинята не може да устои след вечеря.

Това е традиционен британски десерт , наречен „ лепкав карамелен пудинг “. На практика това е шоколадова торта , направена с фурми, а върху нея се поставя богата карамелена заливка.

Ето и рецептата:

Лепкавия карамелен пудинг на Кейт Мидълтън

Необходими съставки:

6 фурми без костилки, нарязани на осем части

1 чаена лъжичка сода за хляб

1/2 чаша преварена вода

60 гр. масло

170 гр.

захар

225 гр. тъмен шоколад

1 яйце

230 гр. брашно

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

1 чаена лъжичка бакпулвер

За соса:

300 гр. кафява захар

200 гр. масло

половин чаша парченца черен шоколад

9 супени лъжици сладка заквасена сметана

лепкав карамелен пудинг

Начин на приготвяне:

1. Пригответе соса, като смесите захарта, маслото, парченцата шоколад и сладката сметана в тенджера.

2. Варете на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато захарта се карамелизира.

3. Разделете соса на две части. Изсипете една част на дъното на тавата, в която ще печете сладкиша, и оставете да се охлади.

4. За тортата залейте нарязаните фурми с вряща вода, добавете сода за хляб, разбъркайте добре и оставете да се охлади. Можете да направите тази стъпка един ден предварително.

В отделна купа разбийте захарта и маслото, след това добавете яйцето, екстракта от ванилия и разтопения шоколад, и разбийте още малко.

6. Смесете брашното с бакпулвера, след това го добавете към разбитата смес и разбъркайте всичко.

7. Добавете сместа с фурми, след което прехвърлете полученото тесто в съда за печене.

8. Покрийте тавата за печене с хартия за печене или фолио. Печете на 180 градуса за около 30 минути или проверете с клечка за зъби дали тортата е готова.

9. Загрейте останалия сос и залейте парчетата торта преди сервиране.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft