Това е най-простата и сполучлива рецепта за пържени тиквички . Авторката на рецептата смята, че така приготвените тиквички са дори по-вкусни от месото, затова често ги приготвя като основно ястие с вкусна салата като гарнитура. Никой не може да устои на чудните панирани тиквички .
Има безброй комбинации, които можете да изпробвате с тиквички, но пържените са най-вкусни. Процесът на приготвяне е много лесен, а ще обогатите ястието, ако добавите малко кашкавал към яйчената смес - именно в тази съставка се състои тайната на въпросната панировка за тиквички . И не е нужно много брашно, достатъчна е една супена лъжица. Ето какво ви трябва, за да си приготивте съвършената смес за паниране на тиквички :
Панирани тиквички с кашкавал - съвършено вкусни
Продукти:
2 млади средно големи тиквички
100 г кашкавал по избор
3 яйца
1 ч.л. ситно нарязан копър/магданоз
1/2 ч.л.
1/3 ч.л. черен пипер на прах
1/2 ч.л. сух босилек
сол на вкус
100 гр. галета
1 с.л. брашно
около 100 мл олио за пържене
Приготвяне:
Измийте тиквичките със студена вода, отрежете краищата и внимателно ги нарежете на тънки ленти с дебелина около 3 милиметра. Посолете ги от двете страни и ги оставете да престоят 15 минути.
През това време те ще пуснат собствения си сок и ще омекнат. Докато чакате, пригответе съставките за паниране. Кашкавалът се настъргва на фината страна на рендето (за да може да полепне хубаво по тиквичките).
Към яйцата добавете всички подправки, а може и нещо по ваш вкус, сол и черен пипер, след което разбийте добре, за да се изравнят. След това добавете ситно настъргания кашкавал и отново разбъркайте, за да се разпредели.
В друга отделна чиния изсипете галетата, която също трябва да е фино смляна, след което добавете пълна супена лъжица бяло брашно. Разбъркайте, докато сместа стане гладка.
ПАНИРАНЕ: Оваляйте добре всяка лента тиквичка в сместа от галетата и брашното, а след това в сместа от яйцата и кашкавала.
Пържат се в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни. Извадете ги върху хартиена салфетка.
Да ви е сладко!