Съвършената смес за паниране на тиквички: Добавете една съставка в яйцата и стават неустоими! Хрупкави и пухкави:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съвършената смес за паниране на тиквички: Добавете една съставка в яйцата и стават неустоими! Хрупкави и пухкави:
Съвършената смес за паниране на тиквички: Добавете една съставка в яйцата и стават неустоими!...
121374
Съвършената смес за паниране на тиквички: Добавете една съставка в яйцата и стават неустоими! Хрупкави и пухкави:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-простата и сполучлива рецепта за пържени тиквички . Авторката на рецептата смята, че така приготвените тиквички са дори по-вкусни от месото, затова често ги приготвя като основно ястие с вкусна салата като гарнитура. Никой не може да устои на чудните панирани тиквички .

Има безброй комбинации, които можете да изпробвате с тиквички, но пържените са най-вкусни. Процесът на приготвяне е много лесен, а ще обогатите ястието, ако добавите малко кашкавал към яйчената смес - именно в тази съставка се състои тайната на въпросната панировка за тиквички . И не е нужно много брашно, достатъчна е една супена лъжица. Ето какво ви трябва, за да си приготивте съвършената смес за паниране на тиквички :

панирани тиквички

Панирани тиквички с кашкавал - съвършено вкусни

Продукти:

2 млади средно големи тиквички

100 г кашкавал по избор

3 яйца

1 ч.л. ситно нарязан копър/магданоз

 1/2 ч.л.

бахар на прах

1/3 ч.л. черен пипер на прах

1/2 ч.л. сух босилек

сол на вкус

100 гр. галета

1 с.л. брашно

около 100 мл олио за пържене

Приготвяне:

Измийте тиквичките със студена вода, отрежете краищата и внимателно ги нарежете на тънки ленти с дебелина около 3 милиметра. Посолете ги от двете страни и ги оставете да престоят 15 минути.

тиквички на ленти

През това време те ще пуснат собствения си сок и ще омекнат. Докато чакате, пригответе съставките за паниране. Кашкавалът се настъргва на фината страна на рендето (за да може да полепне хубаво по тиквичките).

тиквички за пържене

Към яйцата добавете всички подправки, а може и нещо по ваш вкус, сол и черен пипер, след което разбийте добре, за да се изравнят. След това добавете ситно настъргания кашкавал и отново разбъркайте, за да се разпредели.

панировка с кашкавал

панировка за тиквички

В друга отделна чиния изсипете галетата, която също трябва да е фино смляна, след което добавете пълна супена лъжица бяло брашно. Разбъркайте, докато сместа стане гладка.

галета с брашно

ПАНИРАНЕ: Оваляйте добре всяка лента тиквичка в сместа от галетата и брашното, а след това в сместа от яйцата и кашкавала.

тиквички паниране

тиквички в панировка

Пържат се в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни. Извадете ги върху хартиена салфетка. 

тиквички в тигана

панирани тиквички

Да ви е сладко!

панирани тиквички с кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft