Има различни рецепти за непечени сладкиши , но това е един от най-сполучливите варианти по принцип и може да се приготви по всяко време на годината. Можете да го приготвите със замразени или пресни, сезонни плодове по желание. Ето какво ви трябва, за да си направите съвършената Непечена торта :
Съвършената непечена торта
Продукти:
- 300 гр. маслени бисквити или други по желание
- 4 пакетчета пудинг с вкус на ванилия
- 2 супени лъжици густин (фино царевично нишесте)
- 12 супени лъжици захар
- 1 литър прясно мляко
- 1 пакетче желатин
- 450 гр.
Приготвяне:
Правоъгълна тава (32х24 см) намажете с масло и наредете на един ред бисквити, напоени за кратко в студено мляко. Сварете пудинга с густина в млякото, след което го оставете да изстине.
(Пудингът на прах се разтваря в малко прясно мляко от общото количество, а останалото заедно със захарта се слага на огъня да заври. Щом започне да ври, се отстранява и се намалява температурата, след което се добавя разтворения пудинг и се бърка, докато се сгъсти).
Когато пудингът се охлади (покрийте го със стреч фолио, докато изстива или разбърквайте от време на време, за да не хване коричка), добавете разбитата сметана и разбъркайте.
Добавете желатина, приготвен според инструкциите на пакетчето, след това разтопен на водна баня (или в микровълновата), след което разбъркайте още малко, за да се смесят.
Готовия крем излейте внимателно върху бисквитите и заравнете.
Сложете плодовете в тенджера и ги сварете на умерена температура, след което добавете глазурата, разбъркана с малко вода. Сложете за кратко на огъня да заври. Охлажда се за 3-4 минути, след което се излива върху крема и се оставя да стегне и изстине.
Ако не намерита готова глазура, може да желирате сместа с обикновен желатин по същата технология, както за крема.
Да ви е сладко!